Filmhuis Didam draait drie keer de zomerhit The Lion King

DIDAM – Filmhuis Didam toont zondag 15 september twee keer de Nederlandse versie van de familiefilm The Lion King (foto). Maandagavond is de Engelse versie van de film te zien met Nederlandse ondertiteling. Het filmweekend wordt vrijdagavond 13 september om 20 uur geopend met The Professor and the Madman.

The Professor and the Madman met Mel Gibson toont hoe een Amerikaanse geesteszieke moordenaar en oud-legerofficier vanuit een gesloten inrichting een bulk aan definities leverde voor het vuistdikke eerste deel van de Oxford Dictionary, eind 19de eeuw. Waar deze film aan herinnert, is dat zoveel dingen die we nu voor lief nemen met bloed, zweet en tranen tot stand zijn gekomen. Het is een open deur en tegelijk neigen we ernaar het lijden dat voor ons kwam te vergeten. Misschien is het goed hier af en toe bij stil te staan.

In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau de kijker mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning verraad en tragedie moet trotseren om zijn rechtmatige plek op Pride Rock op te eisen. Alles in deze remake van één van de populairste Disney-tekenfilms ooit ziet er verbluffend realistisch uit. Zondag zijn er voorstellingen om 10 en 14 uur en maandag om 20 uur.

Kaarten zijn te reserveren via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.