Filmhuis Didam draait A Thousend Times Good Night

DIDAM – Filmhuis Didam draait maandag 22 september, tijdens de Nationale Filmdagen, de Noorse film A Thousend Times Good Night. De voorstelling begint om 20 uur.

JIn A Thousend Times Good Night vertolkt Juliëtte Binoche de rol van oorlogsfotografe Revecca. Haar echtgenoot eist dat ze stopt met haar gevaarlijke werk uit angst zijn vrouw en moeder van hun jonge dochters te verliezen. Rebecca staat voor een onmogelijke beslissing, want hoewel ze zielsveel van haar gezin houdt, kan ze zich ook geen leven zonder haar werk voorstellen.

Regisseur Erik Poppe baseerde deze film op zijn eigen ervaringen als fotograaf, maar draaide de seksen om en dat roept extra vragen op. Krijgt Rebecca met discriminatie te maken, omdat ze als moeder zo veel risico neemt? Wat doet dat met haar? Was de keuze tussen werk en gezin voor een man makkelijker geweest? De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open. Tijdens de Nationale Filmdagen kost een kaartje geen 6 maar 5 euro. Voor meer informatie en reserveringen kan de website www.filmhuisdidam.nl worden geraadpleegd.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.