Filmhuis Barghse Huus opent seizoen met succesvolle The Lion King

’s-HEERENBERG – Filmhuis Barghse Huus opent op vrijdag 20 september om 20 uur het nieuwe seizoen met de succesvolle film The Lion King. In de Disney-film neemt regisseur Jon Favreau de kijker mee naar de Afrikaanse savanne, waar een toekomstige koning verraad en tragedie moet trotseren om zijn rechtmatige plek op Pride Rock op te eisen.

Op de Afrikaanse savanne is een toekomstige koning is geboren, Simba. Hij adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk is blij met de komst van de nieuwe welp. Mufasa’s broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden leert Simba om op te groeien en om uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren.

The Lion King is ook op dinsdag 24 september te zien om 13.30 en 20 uur. De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld. De laatste kaarten zijn voor 7 euro te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl.