Filmhuis Barghse Huus draait twee keer The Florida Project

’s-HEERENBERG – Opgroeien in een motel in de buurt van Disney World: voor een kind van 6 is dat bijna een sprookje. De armoede die erachter schuilgaat is dat niet. The Florida Project weet die twee realiteiten met elkaar te verenigen. De film is dinsdag 19 juni twee keer te zien in filmhuis Barghse Huus.

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen.

Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Daarbij redt Moonee zich verder prima. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. Totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

The Florida Project draait in filmhuis Barghse Huus op dinsdag 19 juni om 13.30 en 20 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl of een half uur voor aanvang van iedere voorstelling aan de kassa.Facebooktwittergoogle_plus