Filmhuis Barghse Huus draait twee keer Aquarius

’s-HEERENBERG – In Filmhuis Barghse Huus draait dinsdag 14 november om 13.30 en 20 uur de onvoorspelbare en intense film Aquarius. In Aquarius weigert Clara, gespeeld door steractrice Sonia Braga, te vertrekken uit haar woning. De koude oorlog met de ontwikkelaar die hier uit voortkomt, doet Clara nadenken over het leven, haar geliefden en toekomst.

De 65-jarige weduwe Clara woont al heel lang in een prachtig appartement aan het strand van Recife. Hier heeft ze veel meegemaakt. Ze heeft er met haar inmiddels overleden man gewoond, haar kinderen opgevoed en er borstkanker gekregen en overwonnen. Nog elke ochtend gaat ze zwemmen in de zee. Ze wil er nooit meer weg.

Dan wordt ze benaderd door een vastgoedbedrijf dat haar appartement wil kopen. Alle buren hebben hun huis al verkocht. Clara slaat het bod af, maar het bedrijf heeft echt zijn zinnen op het huis gezet en schroomt niet allerlei vuile trucs te gebruiken. Met haar trots, onafhankelijkheid en intelligentie laat Clara zich echter niet intimideren.

Kaarten voor de film zijn te bestellen op werkdagen van 9 tot 12 uur via 0316-223520 of www.iedereenwelcom.nl. Een kaartje kost 6,50 euro.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.