Fietstochten Kasteelstad ‘s-Heerenberg langs oude en nieuwe grenzen

’s-HEERENBERG – In het kader van het Grenslandfestival heeft Kasteelstad ’s-Heerenberg  een viertal fietsroutes uitgezet. De fietsroutes gaan langs de grensstenen uit de 16e eeuw tussen het Graafschap Bergh en het Hertogdom Kleef.

Zondag 3 juni is er een feestelijke start van deze reeks fietstochten door het oude Berghse gebied dat eeuwenlang bij Bergh hoorde en sinds 1818 Duits gebied is. Deze eerste tocht van ongeveer 22 kilometer lang gaat onder andere langs Schlösschen Borghees en Emmerich. In Schlösschen Borghees wordt in bijzijn van de burgemeester van het huidige gebied Emmerich en de wethouder van de gemeente Montferland op ludieke wijze de overdracht getekend, waarmee we stilstaan bij het feit dat deze overdracht 200 jaar geleden plaatsvond.

De tocht start en eindigt in ’s-Heerenberg op de parkeerplaats aan de Emmerichseweg, tegenover Gouden Handen en naast grenscafé ‘de Peer’. Starten kan tussen 10 en 10.45 uur  en kan op eigen gelegenheid worden gefietst. Deelname kost 7,50 euro, inclusief één consumptiebon.

Op woensdag 13 juni is er opnieuw een fietstocht met onderweg onder andere activiteiten in Netterden en Anholt. Zondag 8 juli leidt de route naar Elten, waar in de molen een foto-expositie is te zien van de tijd dat Elten Nederlands gebied was. Ook op Hoch Elten zijn activiteiten in de kerk en bij de Drususbron. Woensdag 18 juli staat ’s-Heerenberg centraal en kunnen de drie fietsroutes naar keuze worden gefietst. In de stad zijn dan diverse activiteiten.

Kijk voor meer informatie op www.erfgoedfestival.nl en www.kasteelstad.nl.Facebooktwittergoogle_plus