Fietstocht op duofiets door heuvels Montferland

’s-HEERENBERG – Meer dan dertig bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen uit de Liemers en Achterhoek fietsen op maandag 4 juni op een duofiets door de heuvels van Montferland. De duofietstocht is in 2017 bedacht als side event van het NK Wielrennen in Montferland.

Vorig jaar tijdens het NK Wielrennen in Montferland werd er voor het eerst een duofietstocht gehouden.

Van Vorden tot Pannerden en van Aalten tot Zevenaar gaan de duofietsen van de zorgorganisaties Azora, Sensire en de Liemerije naar ’s-Heerenberg om daar een route te rijden van tien of vijftien kilometer. De fietsen worden in drie vrachtwagens van Mainfreight opgehaald en later weer teruggebracht.

De route gaat door de heuvels van ’s-Heerenberg via Stokkum en Zeddam weer terug naar ’s-Heerenberg. Fietsenmaker Harm Takke begeleidt de groep om eventuele technische problemen onderweg te verhelpen. De deelnemers en hun begeleiders krijgen bij de finish bij zorgcentrum Gertrudis een muzikaal welkom. Hier wacht ook een hapje en een drankje voor ze.

De organisatie van de tocht is in handen van de gemeente Montferland en de zorginstellingen. De start van de duofietstocht is om 14.30 uur bij kasteel Huis Bergh. De deelnemers eindigen om ongeveer 16 uur bij zorgcentrum Gertrudis in ’s-Heerenberg.Facebooktwittergoogle_plus