Fietspad van Zevenaar naar Didam op de schop

DIDAM/ZEVENAAR – De werkzaamheden voor het verbeteren en aanleggen van een veilige en goede fietsverbinding tussen Zevenaar en Didam zijn maandag 2 november gestart. Vanmorgen werd door de wethouders Tanja Loeff van de gemeente Montferland en Toon Albers van Zevenaar het officiële startsein gegeven.

Met de werkzaamheden op het kruispunt Einsteinstraat/Hengelderweg werd maandag al begonnen.

Met de werkzaamheden op het kruispunt Einsteinstraat/Hengelderweg werd maandag al begonnen.

De aangepaste route loopt van het Liemerscollege locatie Landeweer via de nieuwbouwwijk Groot Holthuizen door bedrijvenpark 7Poort en Hengelder naar Didam. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente Zevenaar uitgevoerd en bestaan onder andere uit het aanpassen van het kruispunt Hengelderweg-Einsteinstraat en het op diverse plekken verbreden van het fietspad. In een later stadium wordt deze route nog aangesloten op de snelfietsroute Westervoort-Duiven-Arnhem die in de toekomst wordt aangelegd.

“Het Montferlandse deel gaat maar over een lengte van 200 meter”, zegt Loeff. “Vanaf het viaduct van de A12 over de Hengelderweg verbreden we het fietspad naar drie meter. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren stellen we tijdelijk een omleiding in via de andere kant van de Hengelderweg. Verder zijn er voor het verbreden van het fietspad twee lichtmasten verplaatst en dertien bomen gekapt.”

Het fietspad onder het viaduct wordt nog niet verbreed. Dat gebeurt pas als de nieuwe op- en afrit van de A12 worden aangelegd.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.