Fanfare DES sluit seizoen af met buitenconcert

NIEUW-DIJK – Muziekvereniging DES sluit op maandagavond 15 juli het seizoen af met een buitenconcert op het kerkplein aan de Smallestraat in Nieuw-Dijk. Van 20 tot 21 uur speelt de fanfare lichte muziek onder leiding van dirigent Jilt Jansma.

De muzikanten spelen onder andere Copacabana en een Doe Maar medley. Publiek is hierbij van harte welkom. Er wordt een terras gecreëerd op het kerkplein. Wie een drankje wil drinken, kan terecht op het naastgelegen terras van Steak’m. De horecagelegenheid is deze avond speciaal geopend voor het concertpubliek. 

“Het wordt een informele avond”, zegt voorzitter Tom Kluitman. “De maandagavond is onze repetitieavond en met dit buitenconcert sluiten we op een leuke manier het seizoen af. De muzikanten zijn ook niet in concerttenue, maar in gewone kleding, alsof het een openbare repetitie is. De toegang is vrij.”   

Na dit buitenconcert volgt voor muziekvereniging DES een druk weekend met de bliksemactie en het schuttersfeest. Drie dagen lang zijn de muzikanten dan actief. Na de vakantie staan de repetities in het teken van het concoursoptreden op 23 november in Zutphen.          

Groepsfoto DES in april 2018. Foto Marjan Rosendahl