Extra voorstelling ‘Het doet zo zeer’ in Filmhuis Didam

DIDAM – Bij Filmhuis Didam staan rond het weekend weer diverse voorstellingen op het programma. Zo is vanavond de liefdesthriller ‘The Handmaiden’ te zien en draait op maandag- en dinsdagavond ‘Het doet zo zeer’.

Heleen van Royen en haar moeder in Het doet zo zeer.

The Handmaiden van regisseur Park Chan-Wook is geïnspireerd op de bestseller Vingervlug van de Britse schrijfster Sarah Waters. De film speelt zich af in Korea, jaren ‘30, tijdens de Japanse kolonisatie. Een jonge vrouw (Sookee) is aangenomen als dienstmeisje door een rijke Japanse erfgename (Hideko). Zij leeft op een groot landgoed, afgesloten van de buitenwereld en in de macht van een tirannieke oom, die met haar wil trouwen. Maar Sookee heeft een geheim. Met de hulp van een oplichter, die zich uitgeeft voor een Japanse graaf, zijn er andere plannen voor Hideko.

In ‘Het doet zo zeer’ schets Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

De voorstellingen beginnen telkens om 20 uur. De entree bedraagt 7 euro en vrienden van het Filmhuis betalen 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open. Kijk voor meer informatie www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.