Extra steun gemeente bij carnaval d’Olde Waskupen

’s-HEERENBERG – Carnavalsvereniging d’Olde Waskupen krijgt bij de organisatie van het carnaval in ’s-Heerenberg meer ondersteuning van de gemeente dan de verenigingen in de overige kernen. Dat was voor de gemeentelijke herindeling al zo en die extra steun blijft ook in de toekomst van kracht.

CDA-raadslid Jurge Menting stelde hier tijdens de raadsvergadering in juni vragen over aan het college van burgemeester van wethouders. Hij gaf aan dat Montferland vele mooie carnavalsoptochten kent, maar constateerde ook dat deze door de gemeente verschillend worden ondersteund.

“In ’s-Heerenberg plaatsen we bijvoorbeeld kleine afvalcontainers en mobiele  toiletten en urinoirs tijdens de optocht, terwijl dat in de andere kernen niet gebeurt. Waarom zijn die verschillen er en welke kosten zijn er aan verbonden?”, vroeg Menting zich af.

Volgens het college gelden deze afspraken met d’Olde Waskupen al uit de tijd dat Bergh nog een zelfstandige gemeente was. Bij het samengaan met Didam is besloten deze afspraken voort te zetten. “De ondersteuning voor deze vereniging is dus altijd gelijk gebleven, maar was altijd al uitgebreider dan in de overige kernen”, laat de gemeente in een reactie weten.

Kosten
Die uitgebreidere ondersteuning brengt ook extra kosten met zich mee. Die worden in ’s-Heerenberg gemaakt voor het vegen op zondag, het legen van de afvalcontainers, het inhuren van urinoirs en de inzet van boa’s. Ook komt een deel van de ambulancekosten voor rekening ven de gemeente en worden dranghekken en afvalcontainers gebracht door openbare werken.

“Tussen de overige carnavalsverenigingen zijn er geen verschillen. Ook zij kunnen gebruik maken van de aanwezige facilitaire ondersteuning en kunnen de materialen op de gemeentewerf om niet afhalen.”Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.