Exotisch koken in kookstudio Albertusgebouw

DIDAM – Sofia Carbajo en Bruno Oudmayer geven in het najaar weer vier kookworkshops in de kookstudio van het Albertusgebouw in Didam. Vanaf 18.30 uur wordt er exotisch gekookt, waarna de maaltijd gezamenlijk wordt opgegeten.

Op donderdag 5 oktober staat de keuken van Perzië centraal. Dit is een vervolg op de workshop van vorig jaar. Er staan allemaal nieuwe gerechten op het menu, zoals gevulde aubergines, spinazie dip en kebabs van gehakt en abrikozen.

De cursisten koken op donderdag 26 oktober gerechten uit de Libanese keuken. Hierbij worden de favoriete mezzes bereid, de warme en koude voorgerechten uit het Midden Oosten. Denk bijvoorbeeld aan humus en baba ganoush, gevulde wijnbladeren, kibbeh en frisse salades.

Op de dinsdagen 14 en 21 november zijn er twee workshops ‘Zuidoost Aziatisch Koken’, met een selectie van oude en nieuwe recepten uit Laos, Cambodja en Vietnam. Deze workshops kunnen afzonderlijk of gecombineerd worden gevolgd.

Voor meer informatie en aanmeldingen: www.kokenindidam.wordpress.com. Kijk ook eens op de Facebook-pagina @kokenindidam.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.