Els Rutting-Baars

Els Rutting-Baars (56), Braamt

Wie: Els Rutting-Baars (56), Braamt
Met wie: Sinds 26 februari 2018 de officiële partner van Fred Baars; zoon Robbert-Jan getrouwd met Fieke en kleinzoon Lex.
Werk: Ik was tot voor kort dagelijks bestuurder bij het waterschap Rijn en IJssel, maar was ook als vrijwilliger lid van de dorpsraad Braamt en kantinemedewerker van de voetbalclub St. Joris. Nu help ik Fred (lijstduwer op plek 15, PvdA) met zijn museum ‘Home of Football’.
Politieke partij: PvdA, plaats 2
Speerpunt: Iedereen moet volwaardig mee moet kunnen doen in onze gemeente. Maar ook staan wij voor woningbouw in alle kernen, voor de ouderen en zeker voor de starters. Betaalbaar en energie neutraal. Cultuur wil ik zeker niet vergeten. Onze verenigingen zijn het kloppende hart van onze gemeenschap. Zij als samenbinders van onze kernen verdienen ondersteuning. 
Waarom: Ooit was ik maatschappelijk werker bij een gemeente en heb daar gezien hoe moeilijk gezinnen het hebben als ze in de bijstand terechtkomen. Ooit de reden om in de politiek te willen. Daar kan het verschil gemaakt worden tussen armoede en onderdeel kunnen zijn en mee kunnen doen in de gemeenschap.