Ein Abend in Diem groot succes dankzij Liemerse samenwerking

DIDAM/ZEVENAAR – Muziekvereniging Crescendo en het Liemers Mannenkoor gaven zaterdag een gezamenlijk concert in sporthal ‘de Muizenberg’ in Didam. Een bijna uitverkochte sporthal genoot met volle teugen van het zeer gevarieerde programma.

Foto Vidoto Producties

Foto Vidoto Producties

Het mannenkoor en fanfareorkest presenteerden zich zowel afzonderlijk als samen. Met ‘From The new World’ van Antonín Dvořák opende Crescendo het concert op spectaculaire wijze. De typische fanfareklank kwam mooi naar voren en het publiek was erg onder de indruk. Het Liemers Mannenkoor wist het publiek te boeien met nummers als het Afrikalied ‘Nkosi Skelete’ en ‘Final Celebration’.

Ook beheerder Mike Hoeving van sporthal ‘de Muizenberg’ haalde in samenwerking met de twee Liemerse verenigingen alles uit de kast om er een prachtige avond van te maken. Met op de achtergrond een grote burcht als decor en een mooie inzet van licht en geluid werd het een prachtige culturele avond. Mede ook dankzij de medewerking van de gemeente Montferland, carnavalsvereniging De Toetenburgers, Bloemisterij Schepers en Scouting Subanhara Liemersgroep.

“Daarnaast is er een unieke verbinding tot stand gekomen met het Liemers College dankzij de matchgroep van de Liemerse Uitdaging”, vertelt Pablo van Dick namens muziekvereniging Crescendo. “Zij bemiddelt op het gebied van menskracht, materialen en middelen tussen verzoeken van verenigingen en stichtingen en het aanbod van het bedrijfsleven in de Liemers. Op deze manier stimuleert en organiseert de Liemerse Uitdaging maatschappelijk betrokken ondernemerschap.”

De organisatoren van ‘Ein Abend in Diem’ roepen eenieder op tot samenwerking binnen de gehele regio. Volgens initiatiefnemer Pablo van Dick maak je alleen door samenwerking zowel op cultureel als organisatorisch gebied het onmogelijke waar.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.