Eerste steenlegging kinderboerderij Lockhorstpark

DIDAM – Met de symbolische eerste steenlegging vindt woensdag 19 november de start plaats van de bouw van de kinderboerderij in het Lockhorstpark in Didam.

In maart van dit jaar werd er al een realisatieovereenkomst voor de kinderboerderij getekend.

In maart van dit jaar werd er al een realisatieovereenkomst voor de kinderboerderij getekend.

Wethouder Ingrid Wolsing, Onno Heesen van de stichting kinderboerderij en Jan Peters, directeur-bestuurder van Laris Wonen en diensten geven met deze officiële handeling nogmaals een aftrap voor dit project. In maart van dit jaar ondertekenden de drie, net als Zozijn, al een realisatieovereenkomst.

De kinderboerderij wordt onderdeel van het Lockhorstpark dat grenst aan de Polstraat, Leliestraat, en Lockhorststraat. Het ontwerp van het park is van landschapsarchitect Ton Thus. Het park krijgt een grote dierenweide, waar onder andere het hert dat eerder al in het park liep terugkomt. In de ‘knuffelweide’ kunnen mensen dicht bij de dieren zijn. Verder komt er een educatieve waterspeelplaats in de vorm van de landkaart van Nederland.

Het Lockhorstpark ligt op loopafstand van zorgcentrum Meulenvelden, diverse basisscholen en de dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking van Zozijn. Laris gaat de kinderboerderij realiseren en onderhouden. Naar verwachting wordt het project eind dit jaar opgeleverd. Het dierenverblijf staat er inmiddels.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.