Eerste plaats voor Harmonie Kunst na Arbeid Zeddam

ZEDDAM – Na maanden van voorbereiding en intensief oefenen was het zondag 15 november dan eindelijk zover, harmonie Kunst na Arbeid vertrok naar Enschede om mee te doen aan het concours voor harmonie en fanfare.

Harmonie Kunst na Arbeid Zeddam op concours. Foto Ilse Bekker

Harmonie Kunst na Arbeid Zeddam op concours. Foto Ilse Bekker

Op 15 november in het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede speelde de harmonie onder leiding van Boris Jansen als verplicht werk het stuk ‘ The Gamer’ van Kees Vlak en als vrije keuzewerk het stuk ‘Into the Raging River’ van Steven Reineke. De gespeelde stukken werden door een drietal (vak)juryleden op tien verschillende onderdelen beoordeeld.

“Na vol spanning gewacht te hebben , werd eindelijk de uitslag bekend: een eerste prijs met 82,17 punten”, zegt Jonna Lenting namens de harmonie. “Een fantastisch resultaat voor harmonie Kunst na Arbeid uit Zeddam en voor Boris Jansen, die als dirigent voor de eerste keer deelnam aan een concours.”

De harmonie is, zoals de meeste verenigingen, aangesloten bij de bond. Die heeft de aangesloten verenigingen, afhankelijk van het niveau, ingedeeld in divisies. De verenigingen zijn verplicht iedere vijf jaar deel te nemen aan een concours om zo niveaubehoud te tonen of eventueel te degraderen of te promoveren. Harmonie Kunst na Arbeid speelt in de vierde divisie.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.