Eerste Jan2Jan Run vol muzikale en ludieke verrassingen

DIDAM – Bij Café Uniek en Jan&Jan vindt zaterdagavond 8 november de eerste Jan2Jan Run plaats. Het startschot voor deze ludieke Didamse hardloopwedstrijd wordt gegeven in de kroeg van Jan Freriks (Café Uniek), de finish met afterpartij is bij Jan&Jan.

Jan2Jan (2)Het parcours gaat door hartje Didam en heeft een lengte van 2,5 kilometer. De meer geoefende hardlopers kunnen echter ook aan de wedstrijd over 5 of 10 kilometer meedoen. “De tijden worden wel geregistreerd, maar het gaat toch vooral om de gezelligheid”, vertelt Roy Gieling, die het initiatief voor de hardloopwedstrijd nam. “Er gebeurt dan ook van alles onderweg’’, zegt Juul Gesthuizen. ,,De deelnemers komen onderweg langs allerlei ludieke en muzikale verrassingen.’’

Het evenement begint om 17.30 uur met muziek van de band The Estate bij Café Uniek. Om 18 uur kunnen de deelnemers hun shirtje ophalen. De opbrengst van de Jan2Jan Run gaat naar de Voedselbank Montferland. De cheque wordt rond 18.30 uur bij Uniek uitgereikt. Vervolgens wordt na de warming-up het startschot voor de run gegeven.

Gesthuizen: “Vanuit Café Uniek gaat de route door de Spoorstraat, Willibrordusweg, Kruisstraat, Schoolstraat, langs het Panhuis naar de Deken Reuvekamplaan, Marsweg, Torenstraat en Wilhelminastraat. De finish is bij Jan&Jan. De hotspots voor het publiek zijn Café Uniek, de markthal, het kerkplein en Jan&Jan. Na afloop is er bij Jan&Jan een afterparty met DJ James.”

Voor de sponsoren is er een VIP-wagen. Meer informatie over de sponsoren en de run is te vinden op www.janenjan.com. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.