‘Eerste’ editie KeK Festival afgelast en jaar opgeschoven

ZEDDAM – KeK Festival is de nieuwe naam en invulling van Kunst en Kunstig. De eerste editie van het vernieuwde festival zou dit jaar plaatsvinden, maar is door de coronacrisis een jaar opgeschoven.

“De coronacrisis zorgt voor te veel onzekerheid”, vindt de organisatie van het festival. “Daarom hebben we nu al besloten het festival dit jaar af te lasten en het door te schuiven naar 25 en 26 september 2021.”

De afgelopen maanden is de organisatie druk geweest met de plannen voor de opzet van het KeK Festival op het nieuwe festivalterrein bij beleef- en inspiratietuin De Ank aan de Oude Doetinchemseweg 48 in Zeddam. Deze locatie zou twee dagen worden omgebouwd tot een ontmoetingsplaats voor muziek, theater en kekke producten. “Het beloofde een prachtige editie te worden”, zegt Cécile Huls namens de organisatie. “Helaas kunnen we dit jaar nog niet naar buiten met onze nieuwe opzet.”

“Evenementen zijn tot 1 september door het kabinet opgeschort. Maar een verlenging is mogelijk en een festival organiseren, waar mensen anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, is bijna niet mogelijk. Daarnaast hebben we ook de zorg voor de gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers en bezoekers. Die kan niet worden gewaarborgd in dit coronatijdperk.”

Foto: Beleef- en inspiratietuin de Ank in Zeddam.