Eerste Carnavals Tienerparty voor jeugd in Waskuupstad

’s-HEERENBERG – Met de Buutschool en Pronkzitting XS doet d’Olde Waskupen al veel voor de kinderen van de basisschool. De carnavalsvereniging wil echter ook graag de jeugd van 12 tot en met 15 jaar bereiken. In samenwerking met zalencentrum De Gracht organiseert ze daarom dit jaar voor het eerst een Carnavals Tienerparty op de vrijdagavond.

Voor de jongste kinderen houdt de jeugdcommissie van d’Olde Waskupen al jaren Pronkzitting XS. Voor de oudere jeugd is er nu een Carnavals Tienerparty.

Voor de jongste kinderen houdt de jeugdcommissie van d’Olde Waskupen al jaren Pronkzitting XS. Voor de oudere jeugd is er nu een Carnavals Tienerparty.

“Daarmee hopen we dat ze de aansluiting houden bij het grote carnaval”, zegt Vincent Surenbroek, voorzitter van de jeugdcommissie. “Als je ze kwijt bent, is het lastig om ze weer terug te krijgen. Uiteindelijk zijn zij de carnavalisten van de toekomst. Daar moet je als carnavalsvereniging dus in investeren.”

Dat doet de jeugdcommissie met een feest dat niet onderdoet voor het volwassen carnaval. “De jeugd krijgt hetzelfde programma voorgeschoteld als de volwassenen”, belooft Surenbroek. Dus draait DJ Mark al op vrijdagavond in De Gracht, komt de grote prins op bezoek en is er een loterij met prijzen, beschikbaar gesteld door de ’s-Heerenbergse middenstand. “Met het toegangskaartje kun je waardebonnen winnen, die zijn te besteden in de winkels.”

Feest
Het feest begint om 19.49 uur en eindigt om 23.11 uur, gelijktijdig met de carnavalsreceptie in het Hof van Hedel (Gertrudis). Als de ouders naar de receptie zijn, kunnen de kinderen zich vermaken bij De Gracht. “Zoals de ouders dat zelf vroeger bij Bergh Opwaerts deden”, zegt Surenbroek. “Daar werd destijds door de jeugd carnaval gevierd.”

Bergh Opwaerts bestaat echter al lang niet meer en de tijden zijn veranderd. “We hertellen met de Tienerparty een oude traditie in ere, maar die traditie is wel in een modern jasje gegoten. Je kunt de tijd van toen niet meer vergelijk met die van nu.” Dus wordt er vrijdagavond niet gedanst en gesprongen op de liedjes van André van Duin en Arie Ribbens, maar gehost op de beats van DJ Mark.

Kaarten voor de Carnavals Tienerparty zijn in de voorverkoop voor 3 euro verkrijgbaar bij Resto de Bongerd en Kachelhöltje’s Party Pret in ’s-Heerenberg.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.