Dubbelconcert St. Jan Kilder met fanfare Eendracht uit Eerbeek

KILDER – Muziekvereniging St. Jan Kilder geeft op zondag 20 oktober een dubbelconcert met fanfare Eendracht uit Eerbeek. Het concert wordt gehouden in het Kelrehuus in Kilder en begint om 19 uur. De entree is gratis.

Muzikanten van beide orkesten kwamen elkaar wel eens ergens tegen en zo werd het idee geboren om samen een concert te geven. Eerst speelt harmonie St. Jan een afwisselend programma onder leiding van dirigent Jan Nellestijn. Na de pauze geeft fanfare Eendracht onder leiding van Jaap Musschenga de dertig minuten durende show ‘Hemels’.

In het programma van St. Jan Kilder komen verschillende muziekstijlen aan bod. In Cortège de Bacchus, letterlijk vertaald Optocht van Bacchus, de God van de wijn, komt een bonte stoet voorbij. In Danza Sinfonica laat componist James Barnes het Spaanse temperament klinken. Daarna zorgt solist Boris Jansen op altsax voor een rustmomentje in de Ballad for Alto Saxophone van Alfred Reed. Met Wizard of Oz en Super Mario Bros, waarin de harmonie als een echte spelcomputer klinkt, wordt het eerste deel van het concert afgesloten.

Het concert is voor Eendracht onderdeel van de voorbereiding op het Survento Fanfare Festival in november in Surhuisterveen. Bij dit festival ligt de nadruk op presentatie, entertainment en lichte muziek. De fanfare speelt al sinds 1948 in de hoogste afdeling en houdt dit muzikale niveau graag vast. Daarom geeft Eendracht regelmatig concerten en gaat ze om de twee jaar op concours.