Drumfanfare St. Martinus speelt ‘Ons Eigen Ding’ vol

DIDAM – Ruim 125 bezoekers kwamen er zaterdagavond naar het jaarlijkse eindejaarsconcert van drumfanfare St. Martinus. Samen met de 35 muzikanten op het ‘podium’ zorgden ze voor een vol clubgebouw Ons Eigen Ding in Greffelkamp.

Liefst 35 muzikanten speelden er zaterdagavond mee in het eindejaarsconcert van drumfanfare St. Martinus Greffelkamp. Foto Harm Peters

St. Martinus liet onder leiding van dirigent Harald Franken grotendeels zelf geschreven arrangementen horen. Het publiek had vooral grote waardering voor het acht minuten durende Pacific Dreams; een muziekstuk dat de ervaring van een reizende componist beschrijft. Ook werden de bezoekers gegrepen door het lied ‘der Fidele Bassist’, waarin de hoofdrol was weggelegd voor de ‘eigenzinnige en nonchalante’ Willem Sloot.

Willem Sloot werd deze avond ook gehuldigd vanwege zijn 12,5-jarig jubileum. Net als Anne Weijenbarg. Beiden kregen hiervoor lovende woorden en een bijbehorende bondsspeld. Oud-voorzitter Peter te Dorsthorst, die zijn functie dit jaar overdeed aan Dorothé de Reus, werd door de nieuwe voorzitter ook nog even in het zonnetje gezet. Hij werd bedankt voor 22 jaar inzet voor het bestuur van de vereniging. “De rol van voorzitter ging Peter van nature goed af”, zei Dorothé. “Hij heeft de vereniging door goede en slechte tijden geholpen.”

Jeugd
Dat het drumfanfare St. Martinus Greffelkamp op dit moment goed gaat, was zaterdagavond te zien aan de nieuwe jeugdige aanwas. Durco Fuhler, Pien Lenderink, Janne Peters en Lieke Roes traden deze avond voor het eerst op voor het grote publiek.

De slagwerkgroep verraste de toeschouwers, onder leiding van Dyon Jansen, met het humoristische muziekstuk Tidy Bunch van Leon Camp. Voor de gelegenheid hadden de slagwerkers hun trommels omgeruild voor vuilcontainers. Het laatste deel van het programma werd gevuld met muziek in het kader van het thema ‘Tribute to’. Zo speelde het orkest herkenbare werken van Elton John, Eric Clapton en andere legendarische artiesten. Daarmee kwam er een einde aan een prachtige avond.

Wie ook interesse heeft om zich aan te sluiten bij drumfanfare St. Martinus kan een kijkje komen nemen tijdens één van de oefenavonden. De drumfanfare repeteert elke maandagavond van 19.15 tot 21.30 uur in clubgebouw Ons Eigen Ding aan de Manhorstweg 3a in de buurtschap Greffelkamp.Facebooktwittergoogle_plus

Feike Peters-Roosendaal
Over de schrijver
Feike Peters-Roosendaal is muzikant bij drumfanfare St. Martinus Greffelkamp.