d’Olde Waskupen onthullen het geheim van carnaval

’s-HEERENBERG – Altijd al een keer achter de schermen willen kijken bij d’Olde Waskupen? En altijd al willen weten wat de carnavalsvereniging uit ’s-Heerenberg nu eigenlijk doet?  Kom dan op zaterdag 23 juni naar het ‘Kraomschudde’ in de Gerrit Heuvelinghal in het Laco Sportcentrum in ’s-Heerenberg.

Vanaf 15.11 uur laten alle commissies van d’Olde Waskupen op een heuse markt en op ludieke wijze zien waar zij door het jaar heen mee bezig zijn. De middag duurt tot 18.11 uur en de toegang is gratis.

Carnavalsvereniging d’Olde Waskupen heeft iets meer dan honderd werkende leden, maar daarnaast ook veel vrijwilligers die het carnavalsfeest voor jong en oud in ’s-Heerenberg draaiende houden. De Olde Waskupen worden door omstanders vaak gezien als de vereniging die pronkzittingen en de optochten organiseert. Maar wat velen niet weten is dat de vereniging uit tal van commissies bestaat en dat zij het hele jaar druk bezig zijn voor het carnavalsfeest in ’s-Heerenberg.

Het is een open vereniging, waarbij alle carnavalisten hun ei kwijt kunnen. Maar waar houdt een carnavalsvereniging zich eigenlijk mee bezig? Wat doen die leden nou allemaal? En hoe kan ik in hemelsnaam zelf wat doen bij de Waskupen? Daar krijgen belangstellenden zaterdag 23 juni antwoord op.

Kraomschudde
De innovatiecommissie van de vereniging heeft hiervoor twee jaar geleden het fenomeen ‘Kraomschudde’ in het leven geroepen. Zaterdag kan iedereen op deze heuse carnavalsmarkt een kijkje nemen in de keuken van d’Olde Waskupen. De bezoekers begeven zich in een heuse carnavalstempel vol marktkraampjes, waarbij zij aan veel verschillende activiteiten deel kunnen nemen.

Op de foto in de enige echte buutton, zelf het pak van prins carnaval aantrekken, genieten van optredens die door de jaren heen op de pronkzittingen gegeven zijn, kaarten winnen voor de verschillende pronkzittingen en genieten van een vers getapt carnavalsbiertje. Ook aan de kleinsten wordt gedacht. Zo kunnen jeugdige carnavalisten zich al opgeven om in het jeugdgevolg te komen. Kijk voor meer informatie op www.waskupen.nl.Facebooktwittergoogle_plus

dOlde Waskupen
Over de schrijver
Carnavalsvereniging d'Olde Waskupen