Dini Burgers

Dini Burgers (66), Kilder

Wie: Dini Burgers (66), Kilder
Met wie: 48 jaar getrouwd met Bennie uit Didam, moeder van twee zonen en oma van vier kleinkinderen.
Werk: Ik heb altijd fulltime gewerkt,onder andere als manager Bedrijfsbureau. Ik doe veel vrijwilligerswerk (onder andere bij Vluchtelingenwerk en Schouwburg Amphion). Ik houd van bestuurswerk, heb allerlei functies vervuld en ben sinds 2005 lid van de Dorpsraad Kilder en daardoor politiek geïnteresseerd. Ik ben een kersverse  AOW’er maar nog lang niet klaar voor het rusthuis.
Politieke partij: PvdA, plaats 3
Speerpunt: Het behoud van goede voorzieningen in alle kernen, zorgen voor optimale leefbaarheid door samen met de inwoners plannen te maken voor hun leefomgeving. We garanderen kwaliteit van zorg met extra aandacht voor de mantelzorgers. We bouwen voldoende woningen, ook in de kleine kernen. Onze regels hanteren we oplossingsgericht, voor burgers en bedrijven.
Waarom: Ik wil graag bijdragen aan een fijne leefgemeenschap die voor elkaar klaar staat en elkaar versterkt. In plaats van achter de geraniums ga ik nu in Montferland aan de slag met de rode Roos als symbool. Ik ambieer een raadszetel omdat ik met mijn ervaringen, vanuit de Berghse politiek en de jaren in de Dorpsraad, kan werken aan onze PvdA speerpunten.