Didam verwelkomt dj’s 3FM Serious Request met pubquiz en muziek

DIDAM – De 3FM dj’s Mark en Rámon doen vrijdagavond 21 december tijdens de Serious Request: Lifeline ook Didam aan. Vanuit Loil lopen ze naar het centrum van het dorp, waar ze op het Lieve Vrouweplein worden ontvangen met muziek. Bij Jan&Jan vindt deze avond een pubquiz plaats, waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis gaat.

Aan de Serious Quiz kunnen vijftig teams van maximaal zes personen meedoen. Deelname aan de quiz kost 25 euro per team. “Daarmee hopen we zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel”, zegt Bram Gesthuizen. “Naar welke doel het geld gaat, bepaalt het winnende team.” Zij kunnen kiezen voor ‘Bescherming tegen natuurgeweld’, ‘Reanimatie in Nederland’ en ‘Noodhulp bij oorlog en conflicten’.

De opzet van 3FM Serious Request is dit jaar nieuw. Werd er in voorgaande jaren in een stad in Nederland een Glazen Huis opgebouwd, waar drie dj’s van 3FM de week voor kerst verbleven. Dit keer lopen de dj’s van 18 tot en met 24 december in groepjes van twee dj’s vanuit respectievelijk Vlieland, Weert en Hengelo van actie naar actie. De eindbestemming is TivoliVredenburg in Utrecht, waar op 24 december de eindmanifestatie plaatsvindt.

Loil en Didam
De dj’s Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen vrijdagavond 21 december dus ook door Loil en Didam. Didam is daarbij de eindbestemming van de dag. “Ze overnachten daarom in het dorp”, vertelt Bram. “Wij hopen echter dat ze na afloop van hun wandeltocht eerst nog even bij Jan&Jan aanschuiven voor een biertje.”

Hier vindt vanaf 20 uur de pubquiz plaats. Bram: “Afhankelijk van het weer willen we dat buiten doen op het terras. Dat verwarmen we met heaters en kleden we aan met onder andere een glühweinhutje.”

Tijdens de quiz worden algemene vragen gesteld, maar uiteraard ook vragen over muziek en de goede doelen van Serious Request 2018. “De teams kunnen op hun smartphone of tablet het goede antwoord invullen. Zo kun je continu de tussenstand laten zien en direct de goede antwoorden geven. Het is daarom fijn als de deelnemers hun eigen smartphone of tablet meenemen, waarop ze de app kunnen downloaden.”

Request Party
Na de pubquiz gaat het feestje door in de zaal, waar een Request Party wordt gehouden. “Het idee is dat bezoekers daar muziek kunnen aanvragen voor geld”, zegt Bram. “Zo hopen we nog wat extra geld voor het Rode Kruis binnen te halen.” Aanmelden voor de pubquiz kan nog via www.captainticket.nl of info@janenjan.com.