Didam Draait Door tijdens Diemse Filmdagen

DIDAM – Filmhuis Didam heeft vanavond de feestelijke opening van de Diemse Filmdagen. Gasten worden ontvangen met een hapje en een drankje, de Zevenaarse coverband Crash Out speelt ballads en jazzy muziek en om 20 uur wordt de film ‘Publieke Werken’ vertoond.

Vanavond wordt de film Publieke Werken vertoond.
Vanavond wordt de film Publieke Werken vertoond.

Publieke Werken is een verfilming van de historische roman van Thomas Rosenboom over vioolbouwer Vedder. Die moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel.

Dit jaar vindt voor de eerste keer tijdens de filmdagen de filmcompetitie ‘Didam Draait Door’ plaats. Velen hebben aan de oproep gehoor gegeven en een filmpje gemaakt over Didam of Montferland. De genomineerde filmpjes zijn te zien op de website www.filmhuisdidam.nl.

De filmpjes worden zaterdag 5 maart om 14 uur vertoond op het grote scherm in het filmhuis. Ze worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Geert Vreeman, Ingrid Wolsing en Brigitte Huldman. Zij maken aansluitend bekend welke filmmaker de eerste Diemse Film Award in ontvangst mag nemen. De prijs is gemaakt door de plaatselijke kunstenares Ineke van Geemen.

’s Avonds om 20 uur draait de film ‘The lady in the Van’. Ook dan worden de bezoekers ontvangen met een hapje en een drankje. Maartje Unplugged verzorgt daarbij de muzikale omlijsting.

Familiefilm
Zondag 6 maart om 13.30 uur is vervolgens de familiefilm ‘Piepkuikens’ te zien. De voorstelling gaat over Cathy en Margaux, die met hun eendenkuiken op zoek gaan naar een veilig plek om op te groeien. De toegangsprijs voor deze kinderfilm is vier euro, inclusief iets te drinken en wat lekkers.

De Diemse Filmdagen worden zondagavond om 20 uur afgesloten met de Nederlandse romantische komedie ‘Brasserie Valentijn’. Met in de hoofdrol Georgina Verbaan als eigenaresse van een gerenommeerde brasserie, waar de gasten op Valentijnsdag met allerlei liefdesperikelen kampen. Jetse de Jong speelt op piano en toetsenbord voorafgaand aan de film en in de pauze een mix van jazz, rhytm & blues, boogiewoogie.

Filmhuis Didam heeft een onderkomen in gebouw Waverlo in Meulenvelden. Meer informatie is te vinden op www.filmhuisdidam.nl.