Dertien acts in finale Montferland’s got talent

DIDAM – Welcom en Kinderopvang Puck&Co houden op woensdag 29 maart de finale van ‘Montferland’s got talent’ in de aula van het Liemers College Didam. Door de leerlingen van negen basisscholen worden dertien acts uitgevoerd.

Fleur en Janne, de winnaars van vorig jaar.

Fleur en Janne, de winnaars van vorig jaar.

De basisscholen in Montferland zijn gevraagd het talent van de school door te sturen naar deze finale. De Boomgaard uit Braamt,  OBS ’t Montferland uit ’s-Heerenberg, Het Rondeel uit Beek, De Ontdekking, Het Kompas, De Toorts en de Albert Schweitzerschool uit Didam, De Laetare uit Kilder en de St. Antoniusschool uit Nieuw-Dijk gaven gehoor aan deze oproep.

Tijdens de finale worden er dans-, muziek-, turn- en mimeacts getoond, soms individueel een andere keer als groep. Elke act gaat voor de titel ‘talent van Montferland 2017’ en kan daarmee naast eeuwige roem een culturele workshop voor zijn of haar klas te winnen.

Een jury, bestaande uit wethouder Tanja Loeff, Bert Frölich van Kunstwerk! Het Musiater en de winnaressen van vorig jaar, Fleur Hoogen en Janne Reulink, bepaalt wie de winnaars, winnaar of winnares wordt. De finale begint om 15.30 uur.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.