Derde GolfdagBergh brengt ruim 9000 euro op

’s-HEERENBERG/WINTERSWIJK – De derde GolfdagBergh van Bergh in het Zadel, die vrijdag 31 augustus werd gehouden op Golfbaan De Voortwisch in Winterswijk, is prima verlopen. Maar liefst 75 deelnemers waren naar Henxel bij Winterswijk gekomen om aan de derde van vier golfwedstrijden voor Bergh in het Zadel deel te nemen.

Spanning bij het putten. Foto Robin Sommers

Dat bracht het mooie bedrag van 8500 euro op, wat tijdens de ‘after-golf’ nog werd aangevuld met 660 euro. Dit was de opbrengst van een spontaan door de beide gastvrouwen Monic Rootinck en Karin Hulkenberg georganiseerde verloting. De opbrengst is bestemd voor het onderzoeksproject van het Prinses Máxima Centrum. Dat project bestaat uit het zoeken naar een nieuwe behandeling voor hooggradige gliomen bij kinderen met behulp van nanotechnologie.

De Rechtse Bal
De prachtige 18 holes golfbaan De Voortwisch in Winterswijk, die eigendom van drie heren is, die er een BV onder de naam ‘De Rechtse Bal’ van hebben gemaakt, was die vrijdag zonovergoten. Bergh in het Zadel krijgt daar voor haar golfdag al sinds 2014 gastvrij onderdak. De baan is het home van de Golf & Country Club Winterswijk, die als vereniging verbonden is aan Golfbaan de Voortwisch. De 18-holes golfbaan is gelegen in het Nationaal Landschap Winterswijk wat gekenmerkt wordt door het coulisselandschap. Hierin leven zeldzame dier- en plantsoorten en nemen de vele scholtenboerderijen de mens terug in de tijd.

De drie eigenaren van de golfbaan hebben deze alweer voor de vijfde keer om niet ter beschikking gesteld aan GolfdagBergh om zo een maximale opbrengst te kunnen genereren voor de kankerbestrijding. En dat is ook dit keer weer gelukt. De golfdag in Winterswijk werd afgesloten met een drankje en een hapje. Dat samenzijn werd opgeluisterd door zanger Jeremy Brewster uit Zwolle met zijn Easy listening muziek. Aan het eind van de golfdag volgde de prijsuitreiking.

Uitslagen
Heren: 1. Jan van Geelen 39 punten; 2. Willy Kremer 37 punten (laatste negen 20 punten) 3. Bert Spenkelink 37 punten (laatste negen 17 punten); eervolle vermelding Miel Winkelhorst 37 punten (laatste negen 16 punten).
Dames: 1. Petra Lubbers 35 punten; 2. Anny Plageman 25 punten.
Closest to the line: Ben Tönissen.
Tweary: Peter Joosten 34 centimeter.Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.