Decemberactie Voedselbank Montferland in supermarkten

DIDAM – De Voedselbank Montferland houdt zaterdag 16 december in samenwerking met Gastvrij Didam een decemberactie in alle supermarkten van Didam. Voor deze actie wordt de hulp gevraagd van de klanten van de supermarkten.

Bij de kassa in de supermarkten komen dozen te staan. Klanten kunnen hierin producten achterlaten, die ze speciaal voor de voedselbank hebben gekocht of nog thuis in de kast hadden staan (producten mogen niet voorbij de uiterste houdbaarheidsdatum zijn). Op een boodschappenlijstje staat welke producten het hardste nodig zijn.

Supermarkten werken hieraan mee door deze artikelen tegen scherpe prijzen aan te bieden. De ingezamelde etenswaren worden in de pakketten gedaan en voor de komende feestdagen uitgedeeld aan cliënten van de voedselbank. Het is ook mogelijk om op 22 december tussen 17 en 18 uur (houdbare) voedselproducten in te leveren in de kerkportalen van alle kerken in de gemeente Montferland.

December is voor een aantal gezinnen in Didam geen feestmaand. Financieel zijn zij namelijk niet in staat om tijdens deze dagen iets extra’s te doen. De Voedselbank Montferland helpt gezinnen die onder de armoedegrens leven aan hun eerste levensbehoeften.

Elke vrijdag zorgen vrijwilligers van De Voedselbank ervoor dat 55 boodschappentassen worden gevuld voor gezinnen in de gemeente Montferland, die onder de armoedegrens leven. Het gaat daarbij vooral om houdbare producten, maar ook verse groenten, fruit en brood worden ingepakt. Kijk voor meer informatie op www.voedselbankmontferland.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.