De Westernboerderij viert bijzonder en feestelijk jubileumjaar met haar gasten

DIDAM – Het was vorige week precies 12,5 jaar geleden dat Richard en Anneke Niels De Westernboerderij overnamen. Het personeel van het horecabedrijf wilde deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan en schonk de jubilarissen een mooie houten bank (foto). Ook de gasten worden de komende maanden getrakteerd op speciale jubileumacties.

“We begonnen in 2008 met een crisis en nu is het door de corona-uitbraak weer crisis”, zegt Richard Niels. “Maar na een moeilijke start hebben we vooral hele mooie jaren gehad, waarin veel is gebeurd. Daar hebben we hard voor moeten werken. De afgelopen 12,5 jaar zijn dan ook omgevlogen.”

Zo was de natuurijsbaan van 2011 tot en met 2013 een echte hit. “We hadden toen een paar jaar achter elkaar een strenge winter”, weet Niels nog. “Vooral het tweede jaar met het discoschaatsen was een groot succes. Daar hebben mensen het nu nog over.” Maar ook de winterfairs en snuffelmarkten deden het goed. “Die trokken veel bezoekers, waardoor De Westernboerderij veel bekendheid kreeg.”

De specialist in groepsuitjes breidde daarnaast de activiteiten aan de Baarleweg in het buitengebied van Didam steeds verder uit. Er kwamen zalen bij, het Speelfort werd aangelegd, net als een countrygolf-, schiet-, pijl en boog-, quad- en survivalbaan. Sinds een paar jaar kan er bovendien worden overnacht in één van de tipitenten of op de kampeerplaatsen. Daarmee biedt De Westernboerderij een compleet pakket voor groepen, met eten, drinken, vermaak en verblijf op één locatie en voor een betaalbare prijs.

Nieuwe activiteiten
“Het is jammer dat we door de corona-uitbraak de afgelopen maanden nagenoeg hebben stilgelegen”, vindt Niels. De Westernboerderij is sinds vrijdag 19 juni pas weer volledig open. “We hebben die periode benut door zoveel mogelijk op te knappen en nieuwe activiteiten te ontwikkelen. De asbestdaken zijn vervangen, er is geschilderd en het groen is aangepakt.”

Eén van de nieuwe activiteiten is de app voor zowel gezinnen als groepen. Gezinnen kunnen met hun smartphone op muntenjacht op en rond het terrein van de Westernboerderij. Voor groepen is er een location quiz, waarbij ze in teams met een tablet op pad gaan en hun eigen route bepalen. “De vragen en opdrachten in de app kunnen we afstemmen op de wensen van de gasten”, zegt Niels. “De activiteiten zijn uiteraard uit te breiden met een hapje en een drankje.”

Nieuw is ook het perslucht schieten, dat sinds kort op het terrein van De Westernboerderij wordt aangeboden. Daarbij kunnen deelnemers op vijf doelen schieten op een afstand van 50 tot 150 meter. “Het mooie van perslucht schieten is dat iedereen het kan doen en je geen last van terugslag hebt. Het is een mooi alternatief voor kleiduifschieten, dat nu lastig is op anderhalve meter. Perslucht schieten is als onderdeel van één van onze arrangementen te boeken, maar je kunt ook, onder begeleiding, alleen een baan en geweer huren.”

Jubileumacties
De Westernboerderij is zeven dagen in de week open. Gasten kunnen tot eind augustus profiteren van de jubileumactie en summerdeals. “In dit bijzondere, maar ook feestelijke jaar, willen we onze gasten graag in het zonnetje zetten. Zo bieden we ons complete westernarrangement nu aan voor maar 49 euro per persoon, een all-in arrangement van liefst 4,5 uur.”

Tijdens de hele zomervakantie is bovendien het zondagmiddagarrangement te boeken met gratis drankjes voor een all-in prijs van 39,95 euro per persoon. Kinderen tot en met 13 jaar mogen daarbij gratis meedoen. Reserveren voor de diverse arrangementen en activiteiten kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur via 0316-200200 of info@westernboerderij.nl. Kijk voor meer informatie op de website van De Westernboerderij.