De Vrolijke Drammers neemt afscheid van twee rasbestuurders

LOIL – Carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers heeft vorige week tijdens de jaarvergadering afscheid genomen van de bestuursleden Geert Stienissen en Frank Gies. De twee waren samen 68 jaar bestuurslid bij de vereniging. Stienissen vervulde 35 jaar de rol van penningmeester en Gies was 33 jaar secretaris.

Geert Stienissen kwam in 1984 in het bestuur en nam het penningmeesterschap over van Gert Meijer. Hij laat na 35 jaar een financieel zeer gezonde vereniging achter. In 1983 was Stienissen prins van De Vrolijke Drammers. Frank Gies kwam in 1986 in het bestuur en nam het secretariaat over van Dick Seegers. In de afgelopen 33 jaar zijn er tal van teksten uit zijn pen gekomen, zoals de proclamaties, prinsenpresentaties en jaarverslagen. Hij was altijd het creatieve brein binnen de vereniging. In 1998 ging Gies voorop als prins carnaval van De Vrolijke Drammers.

In 2006 ontvingen beide bestuursleden ‘het Drammertje’ voor alle inzet en betrokkenheid bij de vereniging. Tijdens het afscheid werden ze erelid van de vereniging en kregen ze uit handen van voorzitter Marcel Wiendels een uniek speldje voor hun verdiensten. Wiendels: “Natuurlijk zijn ook hun partners Ans en Dorien bedankt voor al hun steun en inzet.” Gies en Stienissen blijven betrokken bij de vereniging en treden toe tot het convent.

Na het afscheid van Gies en Stienissen werd Niels Rasing voorgesteld als nieuw bestuurslid. Hij gaat zich onder andere richten op de organisatie van de optocht. Raymond Raben is opnieuw herkozen voor een termijn van drie jaar en is de nieuwe secretaris van De Vrolijke Drammers. Geert Stienissen heeft het penningmeesterschap overgedragen aan Patrick Bosch. Bosch kreeg symbolisch het eerste handgeschreven kasboek van De Vrolijke Drammers overgedragen en Raben de eerste handgeschreven notulen.

Frank Gies (links) en Geert Stienissen nemen samen na 68 jaar afscheid als bestuurslid van De Vrolijke Drammers.