De Geinsköp presenteert prins Fons in ludieke toiletact

DIDAM – Carnavalsvereniging de Geinsköp uit Diedeldam liet afgelopen weekend maar weer eens zien over veel acteertalent te beschikken. In de drie pronkzittingen werd niet alleen prins Fons Kuipers op ludieke wijze gepresenteerd, maar ook een prachtige cabareteske theatershow gebracht.

V.l.n.r. adjudant Peter Scholten, hofdame Nikky Mol, prins Fons Kuipers, hofdame Rianne Haafs, raadsheer Joost Klein Heerenbrink en adjudant Thijmen Berendsen. Foto Marco Nijland

Daarbij mocht Marga Geurtzen als toiletjuffrouw de nieuwe prins onthullen. Die zat verscholen achter één van de wc-deuren van de nieuwe toiletgroep van de Geinsköp. Prins Fons had de ‘hoogste nood’ en kwam, ondanks herhaaldelijk aandringen van de toiletjuffrouw, maar niet van de pot. Tot haar geduld opraakte en ze de deur met een koevoet forceerde.

Prins Fons koos Peter Scholten en Thijmen Berendsen tot zijn adjudanten. Om dit gezelschap in goede banen te leiden, treedt Joost Klein Heerenbrink op als raadsheer. De hofdames Nikky Mol en Rianne Haafs maken het gevolg complet. Zij gaan met het motto ‘Gewoon omdat het kan, nog ene dan!’ het carnaval van de Geinsköp in.

De pronkzittingen werden geopend met de act ‘Flipperdestickshow’, waarin Jesse Philipsen en Noël (Nol) Sticker de eerste uitzending van een nieuw radiostation presenteerden. Kelly Sweers eiste hierbij de aandacht voor zich op door twee prachtige nummers te zingen. Prins Roy 2.0 werd vervolgens in het ‘Afschied van de Prins’ letterlijk en figuurlijk met een gigantisch kanon weggeschoten.

Thuispastoor
In het stuk ‘Thuispastoor’ probeerde pastoor Rinaldo van Londen het gat tussen de kerk en de mensheid te dichten. Met de latere prins Fons Kuipers in de kansel zette hij de meest hilarische act van de middag neer. In ‘Andere Tijden’ keken vijf oudjes terug op hun leven. Daarna was het de beurt aan Bram Jansen, die als rood verbrande vakantieganger in het Turkse ‘Budrum’ steeds de lachers op zijn hand had.

Het slotstuk van de pronkzitting vond plaats in café Tjeers, waar Bernadette Stark, Jesse Philipsen en Maarten Kaal op bekende melodieën ‘Diemse’ teksten zongen. Als gebruikelijk werd er afgesloten met het Diemse volkslied Diem blief Diem, dat massaal door het publiek werd meegezongen.

Na het succesvolle pronkzittingweekend viert de Geinsköp van 11 tot en met 13 februari carnaval. Het programma voor het komende carnaval staat op www.geinskop.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.