D66 Montferland vraagt gemeente regenboogvlag op te hangen

DIDAM – D66 Montferland roept de gemeente Montferland op om aanstaande vrijdag de regenboogvlag op te hangen bij het gemeentehuis als blijk van steun aan alle LHBTI’ers in de gemeente. Dat doet D66, omdat de gemeente tot op heden zelf nog niet met dit initiatief is gekomen, terwijl veel andere gemeenten dit al wel hebben gedaan.

D66 Montferland reageert hiermee vol ongeloof op de inhoud van de Nashvilleverklaring: “Honderden orthodoxe christenen en predikanten ondertekenden deze verklaring en keren zich daarmee onder meer tegen homoseksualiteit en transgender”, zegt fractievoorzitter Freddy van Dijken. “Tolerantie en acceptatie voor LHBTI’ers lijkt dus anno 2019 nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Wij vinden het noodzakelijk om ons altijd in te blijven zetten voor de rechten van LHBTI’ers.”

De fractievoorzitter van D66 vindt dat de gemeente Montferland de regenboogvlag moet hijsen, om aan iedere inwoner van de gemeente te laten zien dat er voor iedereen plek is in de gemeente. De regenboogvlag staat symbool voor de lhbt-gemeenschap (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders). Van Dijken vraagt ook andere politieke partijen in Montferland om zich aan te sluiten bij dit initiatief. Om de daad bij het woord te voegen biedt hij aanstaande vrijdagochtend om 9 uur een regenboogvlag aan de gemeente Montferland aan en hang hij zelf ook thuis de regenboogvlag op.

Van Dijken is zelf ook getrouwd met een man. Daarom raakt hem de verklaring persoonlijk ook.