CV De Vrolijke Drammers verjongt en vernieuwt

LOIL – Carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers heeft voor het komende carnavalsfeest in Loil een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo staat er tijdens het carnavalsweekend elke avond een andere band op het podium en kunnen ook mensen die geen lid zijn van de vereniging meefeesten in partycentrum Lara.

De Vrolijke Drammers heeft voor het carnavalsfeest in de zaal wat veranderingen doorgevoerd. Foto Rosalien van Dulmen

Op maandagavond draait er bovendien een deejay in het café. “We willen het carnavalsfeest in Loil toegankelijker maken voor een jonger en nieuw publiek”, vertelt bestuurslid Inge Jentink. “Iedereen kan daarom ’s avonds aan de deur een kaartje kopen. Ook hebben we de zaal anders ingedeeld. Waar de groepen voorheen vooral aan tafels zaten, is nu één helft van de zaal gevuld met statafels. Het podium is verplaatst naar het midden van de zaal.”

Op zondagavond speelt hier coverband Tilt, maandagavond zorgt de formatie Broadway voor de muziek en op dinsdagavond is het de beurt aan de band Lead. DJ Wimpie staat op maandagavond in het café. “De prijsuitreiking begint om 20.22 uur, iets vroeger dan in voorgaande jaren, zodat we daarna lekker kunnen dansen”, zegt Jentink. “Na de prijsuitreiking willen we mensen de mogelijkheid bieden om ook in het café lekker door te feesten. Daarom staat hier een deejay.”

Aanmoedigingsprijs
Ook nieuw dit jaar is de uitreiking van de aanmoedigingsprijs. Deze is speciaal in het leven geroepen voor de veelal jongere groepen, die nog niet zo lang carnavalswagen bouwen. “Als je begint, valt het nog niet mee om een mooie carnavalswagen te bouwen”, weet Raad van 11-lid Harald Wenting uit eigen ervaring. “Als je dan de wagens van de ervaren groepen ziet, vraag je je wel eens af ‘zullen wij ook ooit zo goed worden?’.”

Het is dan vaak ook een kwestie van de lange adem voor je als wagenbouwer in Loil in de prijzen valt. Sommige groepen valt die eer zelfs nooit te beurt. “Het is een lange weg naar de top”, lacht Wenting. “Dan heb je maanden hard aan een wagen gewerkt en word je bijvoorbeeld achtste. Daarom willen we groepen, die goed bezig zijn en de drive hebben om beter te worden, ook graag belonen. Dat doen we met de aanmoedigingsprijs, een beker die we net als de andere prijzen op maandagavond uitreiken. Misschien niet elk jaar, maar alleen als er een groep is die de prijs echt verdiend.”

Meer informatie
Het complete programma voor het komende carnaval van De Vrolijke Drammers is te vinden op de website www.vrolijkedrammers.nl. Voor het laatste nieuws verwijst de vereniging naar Facebook. “Maar we zijn sinds dit jaar ook actief op Instagram”, vertelt Jentink. “Ook op die manier willen we een jonger publiek bereiken en betrekken bij het Loilse carnaval.”Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.