Conferentie over veiligheid Liemerse bedrijventerreinen

REGIO – De Stichting Belangenbehartiging Bedrijventerreinen de Liemers/Bello houdt op woensdag 8 oktober in samenwerking met de politie Gelderland-Midden, de Liemerse gemeenten (waaronder Montferland), Lindus, Securitas en de Regionale Toezicht Ruimte de Liemers Veiligheidsconferentie.

Bello_logo (2)De conferentie wordt gehouden tijdens de nationale Week van de Veiligheid en is bedoeld voor alle ondernemers op de Liemerse industrieterreinen. Deze bedrijven zijn vanaf 16.30 uur uitgenodigd bij Van der Valk Hotel Duiven.

Na de officiële opening laat Theo Korsten, voormalig beroepsinbreker en bekend van het televisieprogramma ‘De Inbreker’, de aanwezigen zien waar het op bedrijventerreinen aantrekkelijk wordt gemaakt voor criminelen. In een uitgebreide filmimpressie wordt vervolgens getoond hoe Securitas een inbraakmelding opvolgt en wat er ’s nachts zoal gebeurt op bedrijventerreinen.

Transportcriminaliteit
Verder wordt de Liemers als logistiek knooppunt belicht met daaraan gekoppeld de transportcriminaliteit en de bestrijding daarvan. SBBL verzorgt een presentatie over het digitaal beveiligen, de verbinding met Secure Lane en de Regionale Toezicht Ruimte. Tenslotte is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan een forum van specialisten op het gebied van veiligheid en ondernemen.

Het programma duurt tot 18 uur. Aansluitend is er een informele netwerkbijeenkomst en staat er een buffet klaar. Ondernemers die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich aanmelden via info@lindus.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.