Column notaris Laarberg: Goede voornemens

Iedereen heeft wel goede voornemens. Die variëren natuurlijk enorm van persoon tot persoon. Ik zelf zou graag willen dat ik me minder druk maak. Stress is ongezond, zowel voor je lichaam als geest. Maar hoe voorkom je stress?

Eén van de dingen die je kunt doen om stress te voorkomen, is ervoor zorgen dat hetgeen je gedaan wilt hebben ook gedaan wordt, zodat je er niet alsmaar aan hoeft te denken en als het ware dus iets kunt afsluiten.
Door het af te sluiten, kan het van je lijst uit je hoofd af en dat geeft rust. Maar het grappigs is dat als je iets onderneemt, je een ander aan het werk zet. En die kan daar weer stress van krijgen en moet er dus ook voor zorgen dat ‘ie met die stress kan omgaan’.
Maar uiteindelijk is iedereen blij: degen die de opdracht gaf en degene die de opdracht heeft aangenomen en uitgevoerd. Die heeft niet alleen het werk af, maar er nog iets aan verdiend ook.

Notariële volmacht
Een mooi voorbeeld hiervan is het laten maken van een notariële volmacht. Dat betekent zoveel dat alles goed geregeld is voor het geval je op een bepaald moment – op zijn goed Diems gezegd – ‘niet meer spoort’, zodat je man of – als hij het ook niet meer kan – je kinderen je financiële zaken kan/kunnen regelen.
Bijvoorbeeld schenkingen doen om erfbelasting te besparen, het huis verkopen, een nieuwe hypotheek aangaan, bij de bankrekening kunnen, een erfenis accepteren, enzovoorts.

Gezond dienstverlenen
Als je naar mij toe komt voor zo’n volmacht neem ik die opdracht aan. Echter, ik ben iemand die heel graag een klant snel van dienst wil zijn. Ik begrijp namelijk goed dat een klant, als die eindelijk het besluit genomen heeft om naar mij toe te komen, ook snel geholpen wil worden. Dan is de klant immers van zijn stress af. Maar ja, voor mij begint de stress dan. Want jij bent – gelukkig maar – niet mijn enige klant! Hoe ga ik om met die stress?
Dat is één van de vragen die een dienstverlener als ik bezighouden en waar ik over heb zitten nadenken.

Ik ben er nog niet helemaal uit, maar ook voor mij blijft in 2018 centraal staan dat ik net zo diensterlenend wil zijn als altijd, maar dan met iets meer aandacht voor mijn eigen gezondheid. Lijkt me een goed voornemen.

Meer weten over de notariële volmacht? Kijk dan op de website van Laarberg Notarissen & Scheidingsbemiddelaars in Didam!Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.