Cheques Kuster Olie en Habru voor Bergh in het Zadel

’s-HEERENBERG – Namens de stichting Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding heeft Wim Hendriksen zeer recent twee hele mooie cheques in ontvangst mogen nemen. In Babberich kreeg hij een bedrag van 2000 euro uit handen van Paul Kuster, directeur van Kuster Olie en in Doetinchem een bedrag van 2400 euro van Hans Bruns van Habru Aluminium Lastechniek B.V.

Paul Kuster (rechts) overhandigt Wim Hendriksen van Bergh in het Zadel de cheque voor de kankerbestrijding. (foto Jan Kraaijenbrink)

Paul Kuster (rechts) overhandigt Wim Hendriksen van Bergh in het Zadel de cheque voor de kankerbestrijding. foto Jan Kraaijenbrink

Kuster Olie, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is op het Transportcentrum langs snelweg A12 in Babberich, werd 45 jaar geleden in Stokkum opgericht door Paul’s vader, Wim Kuster. In Babberich is ook één van de twaalf eigen tankstations in Nederland gevestigd, waarvan er ook twee in Doetinchem en twee in ’s-Heerenberg staan. Kuster Olie heeft inmiddels ook zijn vleugels uitgeslagen naar Duitsland. De eerste twee tankstations zijn inmiddels geopend in Emmerik, terwijl men bezig is met het opzetten van stations in Xanten en Kleve.

Het Oliebedrijf hield een actie ter gelegenheid van de heropening van het pompstation aan de Edisonstraat in Doetinchem, dat vorig jaar helemaal omgetoverd werd in de kleuren van voetbalvereniging De Graafschap. “Naast Bergh in het Zadel kreeg ook de Klaas-Jan Huntelaar Foundation van ons een bijdrage net als het derde goede doel van de actie, Fatima in Nieuw Wehl’’, vertelt Paul Kuster.

Habru
Habru B.V. hield een inzameling tijdens een open dag voor duivenliefhebbers. Habru is specialist in het lassen en verwerken van aluminium voor spanten en andere kwalitatief hoogstaande lasproducten van aluminium. De grootste uitdaging daarbij is productontwikkeling voor klanten.

Wim Hendriksen (links) ontvangt uit handen van Habru-directeur Hans Bunk een cheque voor Bergh in het Zadel.  foto Jan Kraaijenbrink

Wim Hendriksen (links) ontvangt uit handen van Habru-directeur Hans Bruns een cheque voor Bergh in het Zadel. foto Jan Kraaijenbrink

Door een medewerker kwam Hans Bruns in aanraking met de duivensport. Voor die sport ging de in Doesburg woonachtige ondernemer ‘spoetniks’ produceren, landingsplateaus voor duiven die terug komen van wedvluchten. Het bleek een gouden greep vooral omdat de landingsplateaus uitgevoerd werden in de kleur oranje. Voor de duiven bleek dat de kleur van maïs en daar wilden ze wel op landen. Naast de plateaus werden ook volières in het programma opgenomen. De duivenproducten van Habru gaan inmiddels de hele wereld over.

Recent mochten de vele duivenliefhebbers een kijkje komen nemen in Doetinchem en kregen ze te zien hoe de diverse producten, die inmiddels in de internationale duivensport alom bekend zijn, gemaakt worden. Bij die gelegenheid brachten de ‘duivenmelkers’ 2400 euro bijeen voor een wel heel goed doel: Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding.

Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.