Cheque Rotaryclub Zevenaar voor Spelenderwijsorkest Montferland

DIDAM – Rotaryclub Zevenaar overhandigde vorige week een cheque ter waarde van 4.553 euro aan muziekvereniging de Club in Didam. Het geld komt ten goede aan het Spelenderwijsorkest Montferland, een initiatief van De Club om kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om een muziekinstrument te bespelen.

“Muziek maakt kinderen slimmer, muziek verbindt en muziek maakt het verschil”, zegt Pascal Bos namens de muziekvereniging. “Het is erg mooi dat muziekvereniging De Club en de Rotaryclub Zevenaar daar een handje bij helpen. Door een gezamenlijke inspanning is er een erg mooi bedrag beschikbaar gekomen.”

Pascal Bos ontving de cheque uit handen van de Rotaryleden Margot Kleinpenning, Jan Verhagen en Henk Vellekoop (voorzitter). Vorig jaar organiseerde de Club een Maestro-avond voor de Rotary in het Musiater in Zevenaar. Aan dit avontuur deed ook een aantal Rotaryleden mee. De opbrengst van deze avond zou ten goede komen aan het Spelenderwijsorkest Montferland. Mede doordat Jan Verhagen een extra bijdrage vanuit het Rotarydistrict wist te verkrijgen, is het bedrag nog een stuk hoger geworden dan was gehoopt.

Spelenderwijsorkest
Het spelenderwijsorkest is inmiddels begonnen. De lessen zijn voor kinderen van groep 5 tot en met groep 8 en worden op dinsdagmiddag na schooltijd gegeven op de Albert Schweitzerschool in Didam. Mochten er kinderen zijn die interesse hebben om deel te nemen aan het orkest, dan kunnen ze voor meer informatie op de site van de Club.

Foto: Henk Vellekoop (links) en Margot Kleinpenning overhandigen de cheque aan Pascal Bos. Foto pr