Carnavalsworkshop straattheater in 30 seconden

LOIL – Carnavalsvereniging ‘De Vrolijke Drammers’ uit Loil houdt in samenwerking met Welcom een workshop straattheater in 30 seconden. De workshop wordt op maandag 17 november om 19.30 uur door Theo Soontiëns gegeven bij café zaal Hendriks en is bedoeld voor deelnemers aan de optocht.

Optocht 'De Vrolijke Drammers'.

Optocht ‘De Vrolijke Drammers’.

Toeschouwers langs de route van de carnavalsoptocht zien deelnemers aan de optocht met hun wagens vaak in 30 seconden aan zich voorbij trekken. Daarna richten ze hun blik al weer op de volgende carnavallist in de stoet. Hoe zorg je dat die toeschouwers zich jou later nog herinneren? Hoe maak je de toeschouwer deelgenoot van de optocht? Op welke manier kun je het publiek amuseren? Op die vragen wordt tijdens de workshop antwoord gegeven.

De workshop vloeit voort uit het project ‘Kunst en carnaval’ dat de afgelopen jaren op initiatief van carnavalsvereniging ‘De 11jes’ uit Nieuw-Dijk is uitgevoerd in verschillende Montferlandse kernen. Doel van dit project was om een kwaliteitsslag te maken bij de jongeren voor wat betreft de wagenbouw en het gebruik van vormen en kleuren. Door middel van dramaworkshops voor de basisschoolleerlingen werden bovendien handreikingen gegeven voor de jeugdpronkzitting.

Deelname aan de workshop straattheater in 30 seconden is gratis.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.