Bouw patio’s op oude schoollocatie officieel gestart

DIDAM – Op het terrein van de voormalige basisschool ‘de Klimop’ in Didam is vorige week woensdag de ‘eerste steen’ gelegd voor de nieuwbouw van tien patiowoningen. De officiële openingshandeling van het bouwproject werd verricht door wethouder Walter Gerritsen van de gemeente Montferland en Arno Keurntjes, directeur van Boerstal Bouw uit Didam.

Vorige week woensdag werd de officiële openingshandeling van het bouwproject verricht door wethouder Walter Gerritsen (midden) en aannemer Arno Keurntjes (links). 

Het project op de voormalige basisschoollocatie omvat twee blokken van vijf woningen. De vier hoekwoningen en zes tussenwoningen komen op ruime kavels te staan. Zes woningen worden standaard voorzien van een opbouw met extra slaapkamer(s) en badkamer. Voor de overige woningen is de opbouw een optie. Het parkeren gebeurt op eigen terrein.

Grote vraag
De bouwlocatie aan de Polstraat kwam vrij nadat de school een paar jaar geleden samen met ‘de Springplank’ opging in de Brede school Noord aan de Lupinestraat in Didam. Nadat op het vrijgekomen terrein aanvankelijk appartementen waren gepland, werd de nieuwe invulling aangepast toen bleek dat er in de markt meer vraag was naar patiowoningen.

“We hebben vorig jaar vier patiowoningen opgeleverd aan de Judostraat in Didam, die binnen no time waren verkocht”, vertelt Arno Keurntjes. “Daarom hebben we samen met Mom-Joosten Makelaars gezocht naar nieuwe bouwlocaties en die gevonden aan de Polstraat. We zijn echter op meerdere plekken in het dorp bezig.”

In opdracht van bouwbedrijf Boerstal en in overleg met de gemeente Montferland heeft architectenbureau Hurenkamp een ontwerp voor de locatie gemaakt. De woningen vonden gretig aftrek en werden door MomJoosten Makelaars in korte tijd verkocht.

De tien patiowoningen zijn voornamelijk bedoeld voor senioren. Door de grote mate van flexibiliteit zijn de woningen met name intern onderling zeer divers en op de persoonlijke wensen van kopers afgestemd. Nu de bouw is gestart, verwacht de aannemer de eerste woningen in het voorjaar van 2018 op te leveren.

Openbaar gebied
Aansluitend aan de bouw wordt ook het openbaar gebied opgeknapt. “Aan de randen van het terrein wordt het openbaar gebied heringericht, met name aan de zuidzijde waar een groene inrichting komt”, zegt Benno Eising, Senior cluster Stad en Wonen bij de gemeente Montferland. “Ook leggen we hier de parkeerplaatsen voor de bewoners aan. Aan het aangrenzende Kloosterpark is al wat onderhoud gepleegd. Dat wordt niet verder heringericht.”Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.