Body Action en What About Food helpen je fit door de feestdagen

WEHL – Body Action in Wehl start in november met een nieuwe activiteit. In samenwerking met diëtist Maus Smeets van What About Food biedt het sportcentrum gedurende drie maanden het programma ‘Fit door de feestdagen!’ aan. ‘Fit door de feestdagen!’ helpt en ondersteunt bij een gezonde(re) leefstijl.

“Met dit programma helpen we je fit door de feestdagen en het begin van de winter”, zegt Sabine Hoekwater, eigenaar van Body Action en aanspreekpunt voor de deelnemers in het sportcentrum. “Ik wijs de deelnemers binnen ons sportcentrum de weg en help ze bij het vinden van een geschikte individuele- of groepstraining. Deelnemers mogen tijdens het programma bij ons onbeperkt sporten voor maar 18 euro per maand.”

Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl, net als een goed voedingspatroon. Hiervoor is diëtiste Maus Smeets verantwoordelijk. “Ik heb met iedere deelnemer een persoonlijk adviesgesprek, waarbij iedereen een voedingsadvies op maat krijgt”, vertelt Maus. “Ook maak ik afspraken over beweging en sport.”

Workshops
Maandelijks is er een interactieve workshop, waarbij de deelnemers stap voor stap kennismaken met de belangrijkste principes van een gezonde leefstijl en een goed voedingspatroon. Maus: “Dit gebeurt op een wetenschappelijk verantwoorde wijze, waarbij we gaan voor een resultaat voor de lange termijn. Er wordt dus geen streng dieet gevolgd.”

Tijdens de workshops leert Maus de deelnemers om zelf gezonde keuzes te maken. Ook wordt het mentale aspect behandeld. “Want eigenlijk weten we allemaal wel dat een gezond gewicht en voedingspatroon belangrijk zijn. Maar waarom is het dan zo lastig om vol te houden? Ik ben tijdens dit programma de welbekende ‘stok achter de deur’.”

Kick-off
De kick-off van ‘Fit door de feestdagen!’ is op woensdag 14 november. Die avond is van 20 tot 21 uur de eerste workshop met als thema ‘Gezonde basisvoeding’. De deelnemers ontvangen dan ook een programmaboekje voor opdrachten en meetmomenten. Bij de start van het programma is er ook een eerste weeg- en meetmoment en vindt er een persoonlijk intakegesprek plaats met de diëtiste. De overige workshops zijn op woensdag 19 december en woensdag 16 januari, telkens van 20 tot 21 uur. Ook is er elke maand een meet- en weegmoment en evaluatiemoment.

Het programma duurt drie maanden, maar kan daarna worden verlengd met nog eens drie maanden. “Drie tot zes maanden is een geschikte periode om gedrag te veranderen en te behouden”, legt Maus uit. “In die periode werken we aan een nieuw voedingspatroon en ander gedrag. Het programma loop door de feestdagen en winter heen, omdat veel mensen in die periode juist behoefte hebben aan een extra stok achter de deur.”

Aanmelden
Iedereen vanaf 18 jaar – zowel leden als niet-leden van Body Action – kan zich aanmelden voor het programma. Na aanmelding ontvang je een inschrijflijst voor de persoonlijke adviesgesprekken. De weeg- en meetmomenten vinden voor of na de workshops plaats. Alle activiteiten zijn in het sportcentrum aan de Beekseweg 21b in Wehl.

De kosten voor deelname aan drie maanden ‘Fit de feestdagen door!’ van november tot en met januari zijn 190 euro, exclusief de training bij Body Action. Een deel van de kosten wordt mogelijk vergoed door je (basis)zorgverzekering. Aanmelden kan bij Maus via info@whataboutfood.nl. Extra uitleg over het programma wordt gegeven tijdens de informatieochtend op dinsdag 6 november van 10 tot 11 uur bij Body Action.