Bloemenbuurt Ideeëndag aftrap voor vernieuwing wijk

DIDAM – Woningcorporatie Plavei en de gemeente Montferland houden zaterdag 9 december de Bloemenbuurt Ideeëndag. De ideeëndag is de aftrap voor vernieuwing van de Didamse wijk. Plavei en de gemeente willen hier samen met bewoners van de Bloemenbuurt en andere betrokkenen plannen voor maken.

De huurwoningen van Plavei in de Bloemenbuurt in Didam zijn in de jaren zestig en zeventig gebouwd. Ze zijn verouderd en daardoor niet energiezuinig en aan onderhoud toe. Op een aantal plekken in de wijk is veel steen en weinig groen. Daarom is een plan nodig om de wijk te vernieuwen.

De ideeëndag vindt zaterdag van 11 tot 15 uur plaats in Meulenvelden. De dag is gehuld in kerstsfeer. Bewoners kunnen daarbij op allerlei manieren hun ideeën, dromen en wensen over de buurt delen. Daarnaast kunnen ze in gesprek met medewerkers en bestuurders van Plavei en de gemeente.

Er zijn bijna 800 uitnodigingen verstuurd naar de adressen in de buurt. Om het voor iedereen mogelijk te maken om te komen, rijdt de Kerstman met zijn huifkar door de buurt om bewoners op te halen. Ook voor de kinderen zijn er deze dag allerlei activiteiten in Meulenvelden. Ze kunnen worden geschminkt, er is limonade en er wordt popcorn gebakken.

Plavei en de gemeente zijn ook op zoek naar mensen die plaats willen nemen in het buurtpanel. Het buurtpanel is een vertegenwoordiging van met name huurders, maar ook andere buurtbewoners. Zij leveren input en helpen Plavei en de gemeente om de juiste keuzes te maken. Deelnemers aan het buurtpanel komen begin 2018 al een paar keer bij elkaar.

De ideeëndag is alleen voor genodigden. Mensen moeten hun uitnodiging meenemen als ‘entreebewijs’.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.