Blind Diner Smouzen voor KNGF Geleidehonden

’s-HEERENBERG – Smouzen houdt op vrijdag 13 oktober een Blind Diner en steunt hiermee KNGF Geleidehonden. Bij elke reservering gaat 5 euro naar het KNGF en het personeel van Smouzen heeft besloten om deze avond haar verdiende fooien af te staan aan het goede doel. Ook staat er deze avond een collectebus in het restaurant.

De gasten van Smouzen stappen deze avond in de wereld  van blinden en slechtzienden. Ze laten zich verrassen hoe intenser de smaak wordt als ze het eten niet zien. Ook ervaren ze dat het vinden van een stoel al een opgave op zichzelf is. Dit is voor een persoon die blind of slechtziend is een dagelijkse uitdaging.

De Blind Diner start om 18.30 uur. Bij aankomst wordt iedereen geblinddoekt. Gasten kunnen eerst hun voorkeuren voor het diner bespreken met de bediening. Vervolgens wordt om 19 uur het voorgerecht geserveerd, gevolgd door een hoofdgerecht en dessert. Reserveren voor het diner is aanbevolen en kan door te bellen naar 0314-662366. Het driegangen diner kost 32 euro per persoon.

Veiligheid
Veiligheid is erg belangrijk voor blinden en slechtzienden. Daarom is het KNGF Geleidehonden ontstaan. Honden van het KNGF maken het leven van een blind persoon een stuk makkelijker en veiliger. Tijdens het Blind Diner zorgt Smouzen voor optimale veiligheid. Daarom worden de gasten de hele avond door dezelfde bediening geassisteerd. Niemand gaat alleen aan tafel of richting toilet. De bediening geeft ook de hele avond uitleg over het eten en drinken.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.