Biljarters Harmonie 6 districtskampioen in dagcompetitie

DIDAM – Het biljartteam Harmonie 6 uit Didam is onlangs kampioen geworden in de hoogste klasse van de dagcompetitie van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond. Het team behaalde ook de titel bij het districtskampioenschap, maar miste vervolgens op een haar na het NK.

De biljarters van de Harmonie 6 in hun nieuwe tenues, gesponsord door Vipz Menswear en autobedrijf Lintsen. V.l.n.r. Willy Gieling, Wim Nova, Alois Splithof, Geert Brandts en Henk Lintsen.

De biljarters van de Harmonie 6 in hun nieuwe tenues, gesponsord door Vipz Menswear en autobedrijf Lintsen. V.l.n.r. Willy Gieling, Wim Nova, Alois Splithof, Geert Brandts en Henk Lintsen.

“Tijdens de gewestelijke kampioenschappen zijn we net tweede geworden, anders waren we naar de Nederlandse kampioenschappen gegaan”, zegt speler Geert Brandts. Brandts is de tweede man van het team en moet 100 caramboles maken. Kopman is Wim Nova met 120 caramboles kader. Het team bestaat verder uit Alois Splithof (80), Henk Lintsen (65) en Willy Gieling (70).

“Helaas hebben we dit jaar ook afscheid moeten nemen van twee spelers”, vertelt Brandts. “Jo Peters en Ben Verholen zijn namelijk overleden. Zij hebben echter nog wel hun steentje bijgedragen aan het succes.”

De Harmonie 6 speelt al een paar jaar in de dagcompetitie van de KNBB. De overige zeven teams van de vereniging biljarten allemaal ’s avonds. “De middagcompetitie wordt wel steeds populairder”, weet Nova. “De biljartsport vergrijst behoorlijk en steeds meer ouderen spelen liever overdag. Dit jaar deden er liefst veertien teams mee in onze competitie.”

De dagteams biljarten onder een ander bestuur dan de avondteams. Ook verschilt de puntentelling. Waar er in de avondcompetitie alleen maar punten zijn voor de winnaars, kunnen er overdag ook punten worden verdiend voor het aantal gemaakte caramboles. “Als ik er negentig maak van de honderd krijg ik toch nog negen punten. Voor de winnaar is er altijd een bonuspunt.”Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.