Bibliotheek Montferland viert ‘natuur’ in Boekenweek

’s-HEERENBERG/DIDAM – De Boekenweek vindt dit jaar van 10 tot en met 18 maart plaats. Het thema is ‘Natuur’. Natuur is overal en er horen eindeloos veel verhalen bij. Veel van die verhalen vind je in Bibliotheek Montferland.

In de bibliotheken in ’s-Heerenberg en Didam zijn tijdens de Boekenweek allerlei literaire activiteiten. Er is een ontdekkingstocht door de bibliotheek en er zijn twee workshops. Bezoekers die op ontdekkingstocht willen, halen bij de balie een formulier met aanwijzingen. Als ze de aanwijzingen volgen, kunnen ze een rebus oplossen. Iedereen die de rebus goed heeft, krijgt een linnen boekenweektas met cadeautjes. De tas is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Met de workshop ‘Wandelen en fietsen met je smartphone’ sluit ook iPad4Senior aan op het thema van de Boekenweek. De workshops zijn op woensdag 14 maart van 10 tot 12 uur in de bibliotheek in Didam en op donderdag 15 maart van 14 tot 16 uur in de bibliotheek in ’s-Heerenberg. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Het Diems Schrijverscollectief verzorgt de tweede workshop van de Boekenweek: Schrijven inspireert. Deelnemers kunnen zich laten inspireren door natuurfoto’s van Ineke Schaars bij het schrijven van een kort verhaal. De schrijfworkshops zijn op vrijdag 16 maart van 14 tot 16 uur in ’s-Heerenberg en op zaterdag 17 maart van 11 tot 13 uur in Didam. Ook hier is de toegang gratis en iedereen welkom.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekmontferland.nl/boekenweek.Facebooktwittergoogle_plus