Bezoekersrecord voor Kasteel Huis Bergh

’s-HEERENBERG – Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg heeft in 2016 het hoogste aantal kasteelbezoekers getrokken sinds jaren. Met 30.000 bezoekers werd het succesvolle jaar 2008 geëvenaard. Toen kwamen er veel kasteelbezoekers op de tentoonstelling ‘Avonturen met een collectie’.

Kasteel van bovenEen verklaring voor de stijging in 2016 is onder andere de opening van de hernieuwde kasteeltuinen in april. Bezoekers konden genieten van een wandeling door de fraaie tuin en deze combineren met de tentoonstelling over de geschiedenis van de tuinen.

Ook is de Museumkaart in 2016 geïntroduceerd. Museumkaarthouders hebben meer dan gemiddelde interesse in kunst en cultuur en bezoeken het kasteel frequent. Bovendien kwamen zo’n 5000 basisschoolleerlingen naar het kasteel voor een educatief programma. Er waren twee succesvolle evenementen: Welkom in de Middeleeuwen en het Sinterklaasfeest.

Overnachten
De mogelijkheid om te verblijven in de twee voormalige verdedigingstorens bestaat nu een aantal jaren. Het zijn de enige verdedigingstorens in Nederland waarin je kunt logeren. De reizigers van Specialhotels en TripAdvisor hebben de torensuites beoordeeld met een 9,4. Bij Booking.com wordt een verblijf in de toren zelfs gewaardeerd met een 9,6.

Tenslotte vierden velen een huwelijk, jubileum- of zakelijke ontvangst bij Huis Bergh. Door het kasteel en de torens open te stellen voor het publiek probeert Huis Bergh, als cultureel ondernemer, inkomsten te genereren om het kasteel, het archief, de kunstverzameling en het landgoed te bewaren voor de toekomst.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.