Beek en Loerbeek gaan voor multifunctioneel Gildehuis

BEEK/LOERBEEK – Het Gildehuis in Beek/Loerbeek wordt opgeknapt en krijgt een multifunctionele invulling. De stuurgroep, die vorig jaar het initiatief nam voor een onderzoek naar de toekomst van het Gildehuis, heeft inmiddels een architect in de hand genomen die de invulling van de wensen en mogelijkheden bekijkt.

De stuurgroep met v.l.n.r. Chiel Berndsen, Hans Hofs, René Roes, Mario Jansen en Patrick Ketels. Foto Dies Goorman

Daarmee zet de stuurgroep, bestaande uit Hans Hofs, Patrick Ketels, Chiel Berndsen Mario Jansen en René Roes een volgende stap in de ontwikkeling van het dorpshuis. “Na de druk bezochte informatieavond op 17 november vorig jaar hebben we door middel van een enquête de behoefte in beeld gebracht”, vertelt René Roes. “Die enquête wees uit dat Beek en Loerbeek voor een opgeknapt en multifunctioneel Gildehuis gaan.”

Nu de stuurgroep voldoende draagvlak heeft voor het plan wordt de volgende stap gezet. Ze heeft niet alleen een architect in de hand genomen voor het maken van een bouwtekening, maar inmiddels is ook in kaart gebracht hoe de financiering moet worden gefinancierd. Roes: “Wat heel duidelijk is, is dat hulp van de gemeente en gemeenschap een randvoorwaarde zijn voor het slagen van dit mooie plan.” 

De stuurgroep is voor vragen te bereiken via de mail: stuurgroep@dorpshuisbeekloerbeek.nl.