Barghse Jonges ‘go Kölle’ op oudejaarsavond

‘s-HEERENBERG – De Barghse Jonges staan op oudejaarsavond als gasten in het programma van de Bläck Fööss tijdens het ’16e Silvesterkonzert’ in de Köln Arena in Keulen.

Barghse Jonges kolle (640x427)Samen met de Fööss zingen de Barghse Jonges de titelsong ‘Scholder aan Scholder’ van het benefietconcert tegen kanker dat beide bands in september in ‘s-Heerenberg bij de oude grensovergang gaven voor ruim 3500 bezoekers. Dit concert leverde 90.000,- euro op voor de kankerbestrijding en de helft daarvan wordt op oudejaarsavond tijdens het optreden in Keulen aan de Deutsche Krebshilfe aangeboden.

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag in Keulen bedankte Gert Nettekoven, directeur van de Duitse kankerbestrijding, de Barghse Jonges en Bläck Fööss. “Mooier kunnen we ons 40-jarig jubileumjaar niet afsluiten. Een fantastische opbrengst van een fantastisch initiatief.”

De Bläck Fööss toonden zich ook enthousiast over het concert met de Barghse Jonges. Tegenover de Duitse pers zei Fööss-frontman Bömmel Lückerath: “Naast het concert met de Buena Vista Social Club uit Havanna was het benefietconcert in ‘s-Heerenberg een absoluut hoogtepunt in 2014. Voor ons was dat een fantastisch en ook emotioneel optreden. Het enthousiasme en de warmte waren enorm en de organisatie om door een ringetje te halen. We hebben er echt zin in om samen met de Barghse Jonges het nieuwe jaar in te luiden in Keulen.”

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.