Barghse Huus start seizoen met film over laaggeletterdheid

’s-HEERENBERG – Filmhuis Barghse Huus start het filmseizoen met speciale aandacht voor de Week van de Alfabetisering. Samen met Taalhuis Montferland wordt laaggeletterdheid onder de aandacht gebracht met de Franse film M. De film draait dinsdag 4 september om 13.30 en 20 uur.

‘M’ gaat over Lila, een intelligente vrouw met een veelbelovend schrijverstalent, en Mo, een stoere jongen die aan illegale straatraces doet. De één heeft een ernstig spraakgebrek en de ander is analfabeet. Hun bijzondere liefdesrelatie zorgt voor een kantelpunt in hun leven. Lila probeert haar angsten te overwinnen. Mo moet op zijn beurt eerst van de verslavende adrenaline van het racen af zien te komen, als hij kans wil maken op een toekomst met Lila. Gaat het hen samen lukken?

Week van de Alfabetisering
Steeds meer mensen hebben moeite met lezen en schrijven. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen onvoldoende taal- en digivaardigheid om mee te komen in het dagelijks leven. Geld opnemen, een sollicitatiebrief schrijven of een boodschappenlijstje maken. Deze alledaagse dingen zijn lastige opgaven voor mensen met een taalachterstand.

Stichting Lezen en Schrijven organiseert van 3 tot en met 9 september de Week van de Alfabetisering. Door het hele land zijn er activiteiten om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Het doel is laaggeletterdheid te verminderen door zo veel mogelijk mensen te bereiken om samen het probleem bespreekbaar te maken.

Eén van die activiteiten is de film ‘M’. Speciaal voor de start van het seizoen kosten kaarten 5 euro. Kaarten zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl of een half uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa.Facebooktwittergoogle_plus