Barghse Huus sluit jaar af met komedie Wat is dan Liefde

’s-HEERENBERG – Filmhuis Barghse Huus sluit dinsdag 17 december het jaar af met de Nederlandse komedie Wat is dan Liefde. De film draait om 13.30 en 20 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.iedereenwelcom.nl.

In Wat is dan Liefde krijgt echtscheidingsadvocaat Cato de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Nietsontziend je zakken vullen is niet meer van deze tijd en ze lijkt de aangewezen persoon de brallerige advocaten een stukje moraal bij te brengen.

Cato is idealistisch, ambitieus en niet onder de indruk van het old boys network. Tot ze collega Gijs (Maarten Heijmans) ontmoet die alles vertegenwoordigt wat Cato verafschuwt. Daar waar zij als kind van gescheiden ouders vindt dat mensen zich niet zo moeten laten meeslepen door hun emoties en op een volwassen manier uit elkaar horen te gaan, gooit Gijs graag wat olie op het vuur en sleept zijn cliënten naar de rechtbank voor een ellenlange vechtscheiding. Dat verdient immers een stuk beter.

De samenwerking lijkt gedoemd te mislukken maar naarmate Cato en Gijs langer met elkaar opgescheept zitten, worden ze gedwongen hun overtuigingen over liefde, huwelijk en carrière opnieuw onder de loep te nemen. Want kun je überhaupt in de liefde geloven als je van scheiden je werk hebt gemaakt?