Barghse Huus opent deuren in september weer voor podiumkunsten

’s-HEERENBERG – Het Barghse Huus opent in september de deuren weer voor de podiumkunsten. Op vrijdag 11 september geeft het cabaretduo Carla en Miriam Wijnen de aftrap van het theaterseizoen met de voorstelling ‘Het heerlijke leven boven de veertig’.

“Er is de afgelopen maanden gewerkt aan een gevarieerd en laagdrempelig programma met muziek, cabaret en toneel. Professioneel en lokaal”, zegt Remco Peters, coördinator theater en film bij Welcom. “Het is belangrijk om, in de periode dat het voor mensen lastig is om ontspanning te vinden, een lichtpuntje te zijn. Daarom laat het Barghse Huus, ook al is dat met anderhalve meter afstand, wel voorstellingen plaatsvinden in het theater.”

Daarbij gaat het Barghse Huus verder op de nieuwe, ingeslagen weg met een mix aan regionaal talent, startende professionals en try-outs van nationale topartiesten. Het theaterseizoen start met het cabaretduo Carla en Miriam Wijnen. Vrijdag 16 oktober staan de finalisten van Let’s Make Comedy op het podium van het Barghse Huus. Het comedyfestival waarbij Gelderse podia op zoek gaan naar het meest indrukwekkende Gelderse talent op het gebied van cabaret, spoken word, stand-up comedy of kleinkunst.

Programma
Daarnaast gaat cabaretduo Piepschuim (foto) op zoek naar antwoorden op de vraag hoe het komt dat wij mensen zo weinig interesse hebben in de waarheid. Dit doen zij in de vorm van muzikaal cabaret. Middelbare Meiden zorgen voor een avond muzikaal, vrolijk, energiek, fris, lief, scherp en vooral herkenbaar emmeren met middelbare meiden en mannen onder elkaar. Verder zijn er onder meer optredens van Spruijt en Opperman, Tejatertick, Paaldansstudio Zevenaar-Wehl en Daan Boom. Het theaterseizoen wordt op zaterdag 12 juni afgesloten met de voorstelling Gemmae door René van Kooten en Shifting Daylight.

Kaarten zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl. De kaartverkoop voor het theaterseizoen 2020/2021 gaat op woensdag 1 juli van start.